StoryChief-founders Valeri Potchekailov, Gregory Claeyssens en Brik De Maeyer

De Gentse start-up StoryChief, dat een all-in-one publishing tool voor contentmakers en marketeers ontwikkelde, heeft 3,4 miljoen vers kapitaal opgehaald in een nieuwe financieringsronde geleid door het Leuvense Capricorn Partners, via hun investeringsfonds Capricorn Digital Growth Fund.

Ook alle bestaande aandeelhouders (Peak, Anthony De Clerck, Pieter Casneuf, Johan Van Damme en Willem Delbare) investeerden opnieuw in het bedrijf. Net als Valeri Potchekailov, Brik De Maeyer, and Gregory Claeyssens, het drietal dat StoryChief in 2017 opricht, en ook deelnam aan deze investeringsronde. Bovenop deze kapitaalinjectie kreeg StoryChief een subsidie van VLAIO om het platform nog slimmer te maken door daar nog een extra laag artificiële intelligentie aan toe te voegen.

“We zijn super tevreden om vast te stellen dat iets wat enkele jaren nog gewoon een idee was wereldwijd (de tool wordt vandaag gebruikt door duizenden mensen in 65 landen; nvdr) uitgroeit dankzij de financiële steun en coaching van verschillende briljante geesten in de sector”, zegt co-founder en CEO Valeri Potchekailov.