TechWolf-founders Mikaël Wornoo, Andreas De Neve en Jeroen Van Hautte

TechWolf, de Gentse HR Tech start-up die een oplossing ontwikkelde waardoor met behulp van artificiële intelligentie de aanwezige skills binnen het personeelsbestand van een bedrijf in kaart kunnen worden gebracht, heeft zopas 10 miljoen opgehaald. De Series A-financieringsronde werd geleid door het Londense investeringsfonds Stride.VC, met deelname van Fortino Capital, Acadian Ventures, PMV en bestaande investeerders. Het geld zal gebruikt worden voor de verdere internationale expansie en voor onderzoek en productontwikkeling.

TechWolf werd opgericht in 2018 door Andreas De Neve (CEO), Jeroen Van Hautte (CTO) en Mikaël Wornoo (COO) tijdens hun studies ingenieurswetenschappen aan de Universiteit van Gent. Het bedrijf lost een veelvoorkomend probleem op: ondernemingen hebben te weinig inzicht in de skills van hun medewerkers. Dit leidt tot ondermaats talentmanagement en bemoeilijkt bedrijfstransformatie.

Met TechWolf willen we mensen in een positie brengen waarin ze zich kunnen ontwikkelen en het meeste kunnen doen met hun talent”, legt CEO Andreas De Neve uit. “We geven werknemers en managers up-to-date inzicht in skills, en bevorderen zo loopbaanontwikkeling en interne mobiliteit. De technologie laat HR toe om een meer strategische rol op te nemen binnen het bedrijf.”

In België wordt de technologie van TechWolf gebruikt door onder andere Telenet, Cegeka, KBC, SD Worx en Agoria. Ook mondiale spelers als energiereus bp en het Amerikaanse GE Healthcare zetten de Belgische technologie in om automatisch de skills van meer dan 2 miljoen medewerkers in kaart te brengen.

Eind 2024 wil TechWolf wereldmarktleider in Skill Intelligence software zijn en 100 miljoen werknemers van skill inzichten voorzien. Zelf wil het Gentse HR techbedrijf tegen eind dit jaar groeien van 25 naar 50 medewerkers.