General manager België Robin Gasthuys en CEO Oliver Mackprang

MILES Mobility, de grootste speler op vlak van autodelen in Duitsland, komt naar België. Het bedrijf maakt het verschil door alleen te rekenen per gereden kilometer en dus niet tijdgebaseerd. Verder kent de Mobility as a Service (MaaS)-aanbieder geen vaste standplaatsen, waardoor city-to-citytrips mogelijk zijn, waarbij je van de ene naar de andere stad rijdt en daar je auto achter kan laten zonder die naar het vertrekpunt te moeten terugbrengen.

“Onze beslissing om als België als eerste buitenlandse markt aan te boren, is gestoeld op nauwkeurige analyse”, aldus Oliver Mackprang, CEO van MILES. “We vergeleken demografische gegevens, bevolkingsontwikkeling en -dichtheid, digitaliseringsgraad, percentage van autobezit, hoe vaak een verplaatsing via een specifieke vervoerswijze plaatsvindt, economische indicatoren en politiek klimaat.”

De keuze voor Gent als eerste stad is dan weer gestoeld op het feit dat autodelen er al redelijk ingeburgerd is. “Autodelen zit sterk in de lift in Gent”, bevestigd burgemeester Mathias De Clercq. “Om onze ambitie van 25.000 autodelers in 2025 te halen, juich ik iedere uitbreiding van het aanbod deelwagens toe. Zo maken we werk van de mobiliteit van de toekomst.”