Hannes Coudenys, bij het grote publiek bekend als blogger en oprichter van Ugly Belgian Houses, schuimt dit jaar niet enkel de straten af op zoek naar schreeuwlelijke architectuur, maar zet zijn zoektocht nu ook verder op het web. Samen met Combell, de nummer één Belgische expert in de IT-sector, lanceert hij Ugly Belgian Websites, een wedstrijd waarin ze op zoek gaan naar de lelijkste website van België.

In de vijfkoppige jury zetelen naast Hannes Coudenys zelf ook nog Michiel Van de Veire (Lead Webdeveloper Combell), visual artist Joëlle Dubois, techblogger Herman Maes (Dailybits) en illustrator Eva Mouton.

Er wordt al eens gezegd dat ik graag afbreek, maar ik noem het eerder opbouwende kritiek

“Het is bekend dat Belgen graag bouwen. Soms is dat een lelijk huis en soms is dat een lelijke website. Er wordt al eens gezegd dat ik graag afbreek, maar ik noem het eerder opbouwende kritiek”, lacht Hannes Coudenys.

Intussen werden al meer dan 700 websites genomineerd, waaronder ook enkele die vaak terugkeren zoals Belgische StaatsbladFrank Deboosere en Urbanus. De uiteindelijke winnaar van de bedenkelijke eretitel ‘Ugliest Belgian Website’ krijgt een volledige restyling (inclusief professionele fotografie, copywriting, logo-ontwerp) en 10 jaar lang gratis hosting en domeinnaam, geschonken door Combell. Wie zelf een lelijke website nomineert via UglyBelgianWebsites.be maakt kans op één van de 20 bol.com-bonnen ter waarde van 100 euro.