Kristel Demotte, Global VP Data Solutions bij Cegeka

IT-provider Cegeka heeft zijn zinnen op Europa gezet en brengt die ambitie weer een stuk dichterbij met de overname van Solver Sweden, een Zweedse specialist in data engineering en business intelligence. Dat laat Cegeka nu in de eerste plaats toe om zijn expansie in Scandinavië te versnellen. Solver Sweden heeft drie kantoren in Zweden, met hoofdzetel in Stockholm, en telt 25 medewerkers.

“Bedrijven hebben meer dan ooit behoefte aan begeleiding door experts met ervaring in Data en AI”, aldus Kristel Demotte, Global VP Data Solutions bij Cegeka. “Europees is er véél groeipotentieel, maar zeker specifiek in Scandinavië.”

De groei van Cegeka in Zweden is dan ook een bewuste keuze van Cegeka. “In Scandinavië is de markt op vlak van data en artificiële intelligentie sterk ontwikkeld”, vult Denis van Nunen, managing director van Cegeka Zweden, aan. “Ze hebben er jaren geleden de kaart van de digitale transformatie getrokken en zitten bijgevolg aan de kop van het Europese peloton. Voor Cegeka dé ideale plaats om onze verdere groei en de uitbouw van onze business line Data Solutions verder vorm te geven.”