Stijn Bijnens, CEO van Cegeka

Het Europese, onafhankelijke IT-bedrijf Cegeka, met hoofdzetel in Hasselt, neemt het in Temse gevestigde Microsoft Azure Expert MSP DexMach over, één van de drie Azure Expert MSP’s in België en in 2020 nog laureaat van de Microsoft Partner of the Year Award. Dankzij deze overname kan Cegeka zijn public cloud capaciteiten gevoelig versterken.

“In de huidige digitale transformatie neemt de public cloud een steeds belangrijkere positie in”, aldus Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. “De overname van DexMach past dan ook perfect in het plaatje om onze positie op vlak van public cloud verder te versterken. DexMach wordt het Center of Excellence van Microsoft Azure binnen de Cegeka-groep en zal in eerste instantie als een aparte entiteit fungeren.”

“Cegeka trekt resoluut de kaart van nieuwe technologieën”, gaat Bijnens verder. “We geloven sterk in wat we de trinity of innovation noemen: het samenspel tussen 5G, Artificial Intelligence en hybrid cloud. De verregaande public cloud expertise van DexMach is een troef die we kunnen inzetten om onze torenhoge ambities waar te maken.”