Sporttechnologiebedrijf Raw Stadia heeft bij drie Belgische investeringsmaatschappijen – LRM, Noshaq en Leansquare – één miljoen euro aan nieuwe investeringen opgehaald. Het kapitaal zal vooral gebruikt worden voor verdere internationale expansie en versterking van het team.

Raw Stadia werd in 2018 opgericht door Jan Stryckers en Reece Watson, met als doel de impact van de grasmat op de prestaties van spelers te monitoren en te optimaliseren. “Na een succesvolle uitrol en het opbouwen van een mooie klantenbasis binnen de Bundesliga, Premier League, Jupiler Pro League en verschillende andere Europese topcompetities, zijn we klaar om de volgende stappen te nemen.” aldus Jan Stryckers, CEO van Raw Stadia.

“Er zijn echter heel wat sporten waarin de grasmat een significante impact heeft op de prestaties van de speler”, gaat Jan Stryckers verder. “Het platform en
de hardware zullen worden aangepast om ook andere sporten te kunnen bedienen, wat dan weer heel wat perspectieven biedt op vlak van uitbreiding en internationalisering. Momenteel kijken we vooral naar de Amerikaanse markt en dan meer bepaald naar soccer, baseball en de NFL, de competitie voor professionele American Football teams. In Europa liggen er vooral nieuwe opportuniteiten in cricket, rugby en de paardensport.”