Momenteel zijn 600 deelnemers bezig aan de grootste handelsmissie ooit in Japan. Onderzoekscentrum imec heeft daar van de gelegenheid gebruik gemaakt een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met Rapidus, een recent opgericht halfgeleiderbedrijf. imec zal Rapidus helpen bij het implementeren van state-of-the-art technologie die nodig is om de massaproductie van deze chips mogelijk te maken.

“Om Rapidus te ondersteunen in zijn intentie om chips van de 2-nanometer-generatie in Japan te produceren, kunnen we terugvallen op onze jarenlange ervaring in geavanceerde chiptechnologie”, aldus Luc Van den hove, CEO van imec. “Bovendien kunnen we een beroep doen op ons wereldwijde ecosysteem van partners binnen de halfgeleiderindustrie.”

“Vlaanderen beschikt over deskundige knowhow op het gebied van nanotechnologie, gecentreerd rond zijn vijf universiteiten en nanotech-onderzoekscentrum imec”, vult Vlaams minister-president Jan Jambon aan. “Onze regio heeft alle bouwstenen voor micro- en nanotechnologische innovaties en toepassingen. Internationale partnerschappen zijn – meer dan ooit – de sleutel om onze respectievelijke concurrentiepositie op het gebied van micro- en nanochips te vergroten.”