Dataroots-founders Jonas Tundo en Bart Smeets

De internationale Talan Group, gespecialiseerd in de ondersteuning van innovatie- en transformatieprojecten, neemt Dataroots over. Het Leuvense bedrijf, dat blijft bestaan onder eigen naam, is gespecialiseerd in artificiële intelligentie, data engineering en het ontwerp, de strategie en de implementatie van next-gen dataplatformen.

De overname zal Dataroots, in 2016 opgericht door Jonas Tundo en Bart Smeets, helpen om te schalen en zijn internationale uitbreidingsplannen te realiseren. “Deze strategische alliantie met de Talan Group versterkt onze toewijding om de grenzen van AI te verleggen, terwijl we ons internationale bereik en onze impact blijven uitbreiden”, zegt Jonas Tundo, CEO van Dataroots, daar over. “Het biedt uitdagende kansen voor het team, de klanten en de organisatie.”

“Dit project is onderdeel van ons plan ‘Ambitie 2025’, waarin we grote internationale ambities uiteenzetten rond data intelligence en de valorisatie van data”, reageert Mehdi Houas, voorzitter van de Talan Group. “Dataroots heeft een sterke focus en expertise, complementair aan die van Talan, die ons aanbod zullen verrijken.”

Talan adviseert al 20 jaar bedrijven en overheidsinstellingen. De groep begeleidt hen en implementeert hun transformatie- en innovatieprojecten internationaal. De groep, die op vijf continenten aanwezig is, voorziet om in 2023 een omzet van 600 miljoen euro te behalen met meer dan 6.000 consultants en streeft ernaar om tegen 2025 de omzet van één miljard euro te overschrijden