Jonas Dhaenens, de ‘nieuwe’ voorzitter van team.blue

Co-founder Jonas Dhaenens neemt afscheid als CEO bij team.blue, Europese koploper inzake digitalisering van bedrijven en ondernemers. Hij wordt in plaats daarvan voorzitter en geeft de CEO-fakkel door aan Claudio Corbetta, CEO van een van de drie stichtende hosting groepen van team.blue en tot vandaag plaatsvervangend groeps-CEO. Dawn Marriott wordt op zijn beurt directievoorzitter.

In één adem kondigde team.blue ook een extra financiële injectie aan van zijn grootste investeerder: het Londense HG Capital dat in 2018 de fakkel overnam van Waterland als hoofdaandeelhouder van Combell Group, dat nadien de krachten bundelde met TransIP Group en vervelde tot team.blue. Met dat extra groeigeld wil team.blue op verschillende manieren uitbreiden: qua productportefeuille én lokale aanwezigheid in meer Europese landen.

Deze versterking van het team en de voortgezette langetermijnsteun van Hg zullen ons in staat stellen om maatwerk te blijven leveren via organische groei en overnames in verschillende regio’s (zoals de recente acquisitie van het Duitse Raidboxes, een belangrijke speler op Europese WordPress hosting markt, dat over een team van 45 experts beschikt; nvdr), terwijl we ook ons aanbod aan online-oplossingen verder kunnen uitbreiden”, aldus CEO Claudio Corbetta.

“In de afgelopen 20 jaar is team.blue uitgegroeid tot een digitale kampioen die online oplossingen biedt aan miljoenen Europese kmo’s”, vult kersvers voorzitter Jonas Dhaenens aan. “Vandaag begint een nieuwe fase in de evolutie van team.blue en ik ben persoonlijk enthousiast om meer tijd door te brengen met ambitieuze ondernemers in heel Europa die deel willen uitmaken van het ecosysteem van team.blue.”