JUUNOO-founder Chris Van de Voorde

De West-Vlaamse scale-up JUUNOO wil met zijn circulaire binnenwanden komaf maken met wegwerpversies en heeft daartoe een Serie A-financieringsronde van 3,6 miljoen euro gerealiseerd. Met 3 miljoen euro aan leningen en subsidies daarbij opgeteld komt JUUNOO daarmee op 6,6 miljoen euro. Heel concreet wil de scale-up zijn duurzame wanden verder internationaliseren – met als ambitie zes landen tegen 2024 – en een gloednieuw digitaal platform binnen de kantoormarkt ontwikkelen. Het kapitaal werd voorzien door Saint-Gobain Gyproc, Finindus en de bestaande investeerders. De leningen en subsidies komen van Vlaio, Trividend en BNP Paribas Fortis.

“We willen van circulariteit de norm maken in de wandsector”, aldus JUUNOO-founder Chris Van de Voorde. “Elk jaar wordt voor 300 miljard euro aan binnenwanden weggegooid. Een enorme verspilling van geld en grondstoffen en nefast voor de klimaatcrisis. Daarom ontwikkelt JUUNOO wanden die 100 procent circulair zijn en de productiviteit in de bouwsector verhogen dankzij hun hoge bouwsnelheid.”

Deze serie A-ronde is een mooie blijk van vertrouwen van onze investeerders”, gaat hij verder. “Dat ook grote industriële spelers als Saint-Gobain en Finindus, met zijn directe link naar ArcelorMittal, investeren in JUUNOO en meestappen in ons circulair verhaal, toont dat de mentaliteit aan het veranderen is.”