Niek Bartholomeus, oprichter van openthebox

Mediafin, de uitgever van zakenkranten De Tijd en L'Echo, is de nieuwe eigenaar van openthebox, een beloftevolle start-up die vijf jaar geleden werd opgericht door de Vlaamse IT-ondernemer Niek Bartholomeus. Die laatste ontwikkelde een online en sterk technologisch platform dat op basis van open data visueel de onderlinge verbanden tussen bedrijven en het netwerk achter ondernemers in kaart brengt. Met deze opmerkelijke acquisitie boort Mediafin de nieuwe markt van bedrijfsdata aan.

Met deze overname willen we ondernemers en professionals een nieuwe tool in handen geven die hen kan ondersteunen in de uitbouw van hun bedrijf

“Met deze overname willen we ondernemers en professionals een nieuwe tool in handen geven die hen kan ondersteunen in de uitbouw van hun bedrijf”, aldus Peter Quaghebeur, CEO van Mediafin. “Tegelijk zullen ook de redacties van De Tijd en L’Echo interessante inzichten uit het platform kunnen integreren in hun nieuwsartikels.”

“Technologisch is dit een heel sterk platform dat synergieën kan leveren voor beide bedrijven”, vult Steve Deplacie, manager business development bij Mediafin, aan. “De redacties van De Tijd en L’Echo kunnen hun nieuwsartikels verrijken met de data van openthebox. En omgekeerd kunnen wij de gebruikers van het platform artikels aanbieden die verschenen zijn over de persoon of het bedrijf waar ze een opzoeking over doen.”