Raccoons Group, een koepelbedrijf van acht ventures die organisaties helpen innoveren met vernieuwende technologieën, heeft een nieuwe internetbrowser voor ALS-patiënten ontwikkeld. Die maakt online surfen gemakkelijker voor mensen met een beperkte mobiliteit. Zo herkent het systeem bij veelvuldig gebruik de muisbewegingen en doet het zelf suggesties, waardoor ALS-patiënten langer zelfstandig gebruik kunnen maken van het internet.

De browsers werd ontwikkeld binnen het kader van The Brainhouse Academy, een stageproject bij Raccoons. “Samen met de ALS Liga wilden we iets doen aan de levenskwaliteit van patiënten die progressief mobiliteit verliezen tijdens de ziekte”, aldus Olivier De Wit van Raccoons Group. “Dankzij de browser van onze Brainhouse Academy kunnen ze nu langer zelfstandig surfen. Normaal is het jaarproject van onze stagiairs fictief, ditmaal heeft het echt een meerwaarde.

“Onze fondsen zijn beperkt”, vertelt Evy Reviers, CEO en Chairwoman bij ALS Liga België. “Hulp zoals die van The Brainhouse Academy is voor ons enorm waardevol. We zien zeker potentieel in de applicatie: ze verlengt de zelfstandigheid van patiënten en doet bepaalde frustraties verdwijnen. Een win-winsituatie.”