Marc Beenders (Limburg Startup), Martijn Cuppens (founder VerveQuest) en Pieter Vandekerkhof (UHasselt)

De start-up VerveQuest, een webapplicatie die gebruikers naar interessante spots leiden en waarbij hun GSM dienst doet als GPS, mag voor UHasselt een soft skills route ontwikkelen die zal gebruikt worden om de nieuwe lichting studenten beter en sneller te laten samenwerken bij het opstarten van een bedrijf. VeVeQuest maakte ook deel uit van het acceleratieprogramma Start it @KBC.

“VerveQuest is een webapplicatie die gebruikmaakt van het GPS-signaal”, legt Martijn Cuppens, founder van VerveQuest, uit. “Als je op de juiste locatie komt, krijg je van alles te zien: informatieve teksten, video’s, quizvragen, opdrachten ... Toen we de vraag kregen van UHasselt hebben we onmiddellijk samen nagedacht welke Quest ondernemende studenten het meest zou aanspreken.”

“We leggen de lat elk jaar hoger in onze opleiding”, aldus Pieter Vandekerkhof van UHasselt. “De teams staan voor een uitdagende opdracht om een eigen bedrijf op te richten, producten te bedenken en te verkopen. VerveQuest past perfect in onze filosofie van learn by doing. We hebben samen een leuke tocht ontwikkeld met opdrachten die inspelen op de soft skills van onze ondernemers in spe: teamwerking, communicatie, mindset, attitude en creativiteit.”