Deltaray, een spin-off van het imec-Vision Lab aan Universiteit Antwerpen die een tool ontwikkelde voor 3D-productkwaliteitscontrole, heeft in een nieuwe investeringsronde 4,2 miljoen euro opgehaald. Het bijzondere aan de tool is dat die producten scant via x-ray en vervolgens analyseert aan de hand van artificiële intelligentie.

In januari 2021 haalde de start-up al eens 1,3 miljoen euro op, bij de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, imec, de UA en privé-investeerders. Het huidige kapitaal werd bij investeringsfonds Industriya opgehaald.

Deltaray werd gevoed door een krachtig ecosysteem in Limburg en is nu klaar voor de wereld

“X-ray wordt vandaag al ingezet voor steekproefgewijze kwaliteitscontroles,” aldus CEO en co-founder Dirk Hamelinck, “maar wat Deltaray zo uniek maakt, is de snelheid waarmee onze technologie dat kan: honderd keer sneller dan de huidige alternatieven. We scannen letterlijk élk product volautomatisch op de productievloer aan normale productiesnelheid. Op die manier worden onverwachte fouten onmiddellijk zichtbaar.”

“We waren onder de indruk van de oplossingen die Deltaray ontwikkelde voor verbetering en digitalisering van kwaliteitscontrole in productieomgevingen”, vult Alexandre Braconnier, CIO van Industrya, aan. “Deltaray werd gevoed door een krachtig ecosysteem in Limburg (de Greenville-site in Houthalen-Helchteren; nvdr) en is nu klaar voor de wereld.”