Marc Beenders, corporate community manager van LRM

LRM, de investeringsmaatschappij die economische groei in Limburg stimuleert, wil via het nieuwe Doorbraakprogramma start-ups samenbrengen met ervaren techondernemers die hun ervaring en kennis delen over onder meer intern en extern schalen, governance en founder stress. Er worden twee edities tegelijkertijd gelanceerd: eentje voor tech start-ups en één specifiek voor healthtech start-ups. Voorwaarde is dat ze al 500.000 euro of meer aan groeikapitaal hebben opgehaald.

Met ons Doorbraakprogramma helpen we start-ups die net een eerste kapitaalronde achter de rug hebben”, vertelt Marc Beenders, corporate community manager bij LRM. “In zeven sessies komen experten en succesvolle ondernemers ervaringen delen en een kader aanreiken om het bedrijfskapitaal efficiënt te besteden.”

Over LRM gesproken: dat maakte met POM-Limburg een profielschets van het Limburgse start-up ecosysteem. Daaruit bleek dat de provincie de grootste densiteit aan incubatoren heeft, zeven om precies te zijn: goed voor 242 bedrijven en 1.100 medewerkers.

“Ondanks grote inspanningen is het voor mature bedrijven niet evident om steeds bij te blijven met de nieuwste technologische ontwikkelingen”, aldus voorzitter van POM Limburg Tom Vandeput. “Voor jonge, wendbare start-ups is dat een heel ander verhaal: innovatie is hun core business. Wanneer die twee partijen elkaar ontmoeten, ontstaat een win-win.”