Het Leuvense LynxCare heeft in een Series A-investeringsronde 20 miljoen euro opgehaald om haar internationale positie te versterken in de wereld van healthcare data. Dat is meteen het grootste opgehaalde groeikapitaal ooit binnen de Belgische digital health-sector.

De investeringsronde werd geleid door de Zwitserse healthtech Investor MTIP, samen met het Franse Elaia en eerdere investeerders Heran Partners, PMV en het Duitse Btov Partners. LynxCare kondigde meteen ook een strategisch partnerschap aan met PSIH Group, de marktleider in klinische business intelligence in Frankrijk. Hierdoor krijgt 66 procent van de Franse ziekenhuisgroepen toegang tot LynxCare’s software.

Met de 20 miljoen euro zal het bedrijf, in 2015 opgericht door apotheker Georges De Feu en arts Dries Hens, de internationale uitrol van zijn platform versnellen. LynxCare helpt ziekenhuizen in Europa en de VS hun enorme hoeveelheid data inzichtelijk te maken met behulp van artificiële intelligentie en Natural Language Processing, om deze nieuwe inzichten te ontsluiten.

“Ik ben trots dat we als Belgisch-Europees bedrijf het voortouw nemen in het ontsluiten van zorggegevens wereldwijd”, aldus Georges De Feu, co-founder en CEO van LynxCare. “We staan aan het begin van een datarevolutie in de gezondheidszorg waar de patiënt en zijn data centraal staan en willen hier het voortouw in nemen.”