Marc Coucke en de Ardennen: het klikt. Nadat zijn investeringsmaatschappij Alychlo al flink wat geld pompte in de projecten Adventure Valley en restaurant Sanglier in Durbuy, heeft het nu een hotel gekocht in het centrum van Han-Sur Lesse, zo schrijft De Tijd. Coucke kocht het hotel samen met Christian Teunissen, de sterke man achter Xior dat studentenkamers ontwikkelt en verhuurt. De Hasselaar, ook wel ‘de grootste kotbaas van België’ genoemd, zette eerder samen met Marc Coucke en meester-patissier Roger Van Damme een wafelmerk in de markt .

Concreet gaat de nieuwe investering om het verkommerde Grenier des Grottes, dat 42 kamers telt en tegen het najaar van 2022 helemaal opgelapt zou moeten zijn. Naast een restaurant komt er ook een vestiging van Désirée, de tearoomketen van - jawel - Roger van Damme die al bestaat in Durbuy en in komende zomer ook in Oostende zal neerstrijken.

Han-sur-Lesse moet enkel Durbuy voor zich dulden als populairste bestemming van de Ardennen, mede dankzij de gelijknamige grotten en het naburige wildpark. “Met onze kennis van hotels in Durbuy zijn mooie synergieën te ontwikkelen”, zegt Coucke in De Tijd. “Durbuy blijft als totaalproject mijn nummer 1 maar sommige ideeën kunnen we dupliceren om schaalvergroting te bereiken.” Zo denkt het ondernemersduo aan een optimale rotatie van het personeel tussen beide gemeentes en zal er ook een shuttleservice tussen beide toeristische bestemmingen worden opgezet.

Het feit dat Marc Coucke geen miljardair meer is – zijn vermogen daalde door het verlieslatende jaar van Alychlo van 1.08 miljard naar 835 miljoen euro - schrikt hem dus duidelijk niet af in zijn investeringsplannen.