Comate-founders Sander Van den Dries en Wouter Foulon met Marc Coucke

Logistiek roboticabedrijf Zeal Robotics, dat distributiemagazijnen wil transformeren met een nieuwe generatie autonome robots, krijgt als eerste pre-seed funding van Comate Ventures. Dit vorig jaar opgerichte investeringsfonds van high-tech designbedrijf Comate en Marc Couckes holding Alychlo focust op start-ups die innovatieve hardware producten bouwen.

“Wij willen mee onze schouders zetten onder de pioniers en de technologische innovaties van morgen”, aldus Marc Coucke van Alychlo. “Zeal Robotics zit in een interessante niche in de uitdagende hardware sector, en heeft daar het potentieel om uit te groeien tot een internationale speler.”

België heeft geniale ingenieurs en wetenschappers, maar wie alleen maar op technologie focust, mist soms de visie op de eindgebruiker of het businessmodel, waardoor het product nooit een succes kan worden

“Comate Ventures kan start-ups die hardware bouwen een springplank bieden om zo efficiënt mogelijk tot het juiste product te komen”, vult Wouter Foulon, CEO van Comate, aan. “België heeft geniale ingenieurs en wetenschappers, maar wie alleen maar op technologie focust, mist soms de visie op de eindgebruiker of het businessmodel, waardoor het product nooit een succes kan worden. Daarom hebben we Zeal Robotics in contact gebracht met Start it @KBC, dat opkomende hardware- en roboticabedrijven ondersteunt.