Lars Grieten, CEO van Qompium

Extra Horizon, marktleider in de MBaaS-markt, heeft zich officieel afgesplitst van zijn moederbedrijf, Qompium. Die laatste is al bijna tien jaar toonaangevende pionier in de Software as a Medical Device (SaMD)-markt, vooral dankzij zijn mobiele detectie-applicatie FibriCheck.

“Toen we FibriCheck begonnen te bouwen, realiseerden we ons al snel dat veel van onze tijd en middelen werden geïnvesteerd in het maken en up-to-date houden van ons product”, aldus Lars Grieten, CEO van Qompium. “Daarom bouwden we het platform Extra Horizon, dat in alle behoeften voorzag om de roadmap van FibriCheck te ondersteunen.

Het werd echter snel duidelijk dat Extra Horizon ook meerwaarde kon bieden aan andere bedrijven die een medische toepassing willen ontwikkelen en commercialiseren. Door Extra Horizon los te laten, wordt deze droom werkelijkheid en kunnen we met FibriCheck maximaal focussen op waardecreatie voor onze eindgebruikers.”

Extra Horizon gaat de komende maanden op zoek naar startkapitaal om het team in staat te stellen zijn verkoop- en partnernetwerk te laten groeien.