Met 50°North Ventures neemt het voormalige EEBIC Ventures een nieuwe merkidentiteit aan, hoewel de strategie onveranderd blijft: early stage innovatieve start-ups financieren, adviseren en ondersteunen, en hen helpen om de wereldwijde vernieuwers van morgen te worden. Daartoe beheert 50°North Ventures twee fondsenfamilies - Theodorus en Seeder Fund - die early-stage ventures ondersteunen – van pre-seed tot Series A financiering.

“Via onze fondsen en incubatoren bieden we een platform waar teams naar groei streven om van veelbelovende ventures wereldwijde succesverhalen te maken”, aldus Marie Bouillez, CEO van 50°North Ventures. “Ons intercontinentaal team gaat net dat stapje verder om het bereik van onze lokale successen te globaliseren. 50°North Ventures is voorwaarde scheppend voor groei en succes.”

De naamsverandering komt er vooral omdat het bedrijf de merkidentiteit van de kantoren in België en Canada wil stroomlijnen. 50°North Ventures is dan ook niet toevallig gekozen, want beide economische regio's – België en Québec – bevinden zich op 50° noorderbreedte.