Specter-founder Maarten Baert

Specter, een nieuw merk van Belgische high end s-pedelecs, lanceert op 1 oktober zijn eerste model. De fiets is volledig ontworpen en geassembleerd in België en alle productie gebeurt in de EU. Specter mikt in de eerste plaats op totaalervaring en hanteert daarom een direct to consumer aanpak, wat onder meer inhoudt dat men aan huis komt voor een proefrit, aan huis levert en aan huis onderhoud en service voorziet. Specter kreeg investeringssteun via VLAIO, Belfius en privé-investeerders.

“Met Specter zijn we gedreven om grensverleggende mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen”, aldus founder Maarten Baert. “Ik wou geen compromissen maken en met gelijkgezinde investeerders hebben we beslist om zelf een s-pedelec te ontwikkelen. Zoals wij het in gedachten hadden: een snelle commuter fiets die je efficiënt naar je bedrijf brengt.”

We zien Specter niet als een revolutie, maar als het ideale antwoord voor iemand die op zoek is naar een unieke totaalervaring op een s-pedelec. Of zoals we het zelf graag zeggen: we hebben het wiel niet opnieuw uitgevonden, we laten het er alleen fucking goed uitzien.”