Dexxter-oprichters Robbe Claessens, Stan De Pauw en Giel Thomas

Dexxter wil boekhouding voor iedereen begrijpelijk maken en op die manier ondernemerschap stimuleren. De drie voormalige student-ondernemers willen nu met een Startlening van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV de app verder ontwikkelen en het bereik ervan vergroten. Dexxter heeft nu al bijna de kaap van 1.000 gebruikers gerond.

“Boekhouding voor eenmanszaken mag geen rocket science zijn”, aldus Giel Thomas. “Daarom wordt in Dexxter letterlijk elke term verstaanbaar uitgelegd aan de hand van video’s, artikels, webinars, enzovoort. Als je zelf iets moet ondernemen, word je op tijd verwittigd zodat je gerust kan zijn. Het is onze missie om starten met ondernemen voor iedereen toegankelijk te maken, zowel financieel als op vlak van de juiste informatie.

Ook voor boekhouders zelf biedt de app voordelen: die kunnen dankzij de gratis boekhoudersmodule in Dexxter met weinig inspanning de eenmanszaken in hun portefeuille gemakkelijk opvolgen. “Eenmanszaken zijn met hun onzekere, lage omzet vaak niet de ideale klant voor boekhouders”, aldus Thomas. “Maar vergeet niet dat Marc Zuckerberg destijds ook gestart is als student-ondernemer. Die had je als boekhouder niet graag geweigerd (lacht).”