Xavier Rottenberg, Theodore Marescaux (Swave Photonics) en Olivier Rousseaux

Swave Photonics heeft in een kapitaalronde 7 miljoen euro opgehaald om levensechte 3D-ervaringen naar de metaverse te brengen via de revolutionaire techniek van Holographic eXtended Reality (HXR). Deelnemende investeerders aan de kapitaalronde zijn onder meer imec.xpand, het Flanders Future Techfund (FFTF) en QBIC.

“Met Swave willen we de holografische technologie bouwen die nodig is om de metaverse tot leven te brengen”, zegt Theodore Marescaux, CEO en oprichter van Swave Photonics. “Swave's HXR pixel-technologie zal de manier veranderen waarop we beelden en video’s ervaren. Mensen van overal ter wereld zullen op een immersieve manier kunnen deelnemen aan meeslepende videoconferenties en een 3D-ervaring beleven alsof ze samen aan een vergadertafel zitten.

“We hebben er veel vertrouwen in dat Swave, dankzij de voortdurende ondersteuning van onze teams en ons ecosysteem, een van de grootste disruptors voor immersieve 3D-schermen kan worden en dus een belangrijke versneller voor toepassingen zoals de metaverse”, besluit Luc Van den hove, CEO van imec.