weave.ly-founders Jesse Zaman en Florian Myter

De Brusselse start-up weave.ly, een spin-off van de VUB die een baanbrekend no-code platform ontwikkelt dat het ontwikkelingsproces voor software deels automatiseert, heeft een eerste kapitaalronde van 300.000 euro afgerond. De kapitaalronde werd geleid door het interuniversitair zaai- en groeifonds Qbic en vervolledigd door finance&invest.brussels.

Het jonge bedrijf kreeg bij de oprichting eind 2021 ook al steun van Start it @KBC. Nog voor de volledige lancering telt het platform al een 250-tal gebruikers, waaronder Vlaamse bedrijven als Pàu en Immoscoop.

“Digitale producten aan klanten aanbieden is geen concurrentievoordeel meer, gebruikerservaring is dat wel”, aldus Florian Myter, co-founder van weave.ly. “Vandaag moet men helaas nog tot na de ontwikkeling, en dus de tussenkomst van software developers, wachten om een product met gebruikers te testen.”

Het doel van weave.ly is om bedrijven sneller en doeltreffender digitale producten op de markten te laten brengen door op een automatische manier werkende code te genereren uit user-interface ontwerpen.”