Vlnr: Jo Caudron, David Bintein en Gilles Missinne

Annie Where, een nieuwe start-up van toekomstdenker Jo Caudron, internetondernemer David Bintein en Gilles Missinne, lanceert modulaire office pods: comfortabele outdoor werkunits die in de tuin, op locatie én op kantoor kunnen worden ingezet. De verplaatsbare, flexibele en 100% modulaire thuiskantoren zijn uniek op de markt: gebruikers kunnen ze bedienen via een slimme app, terwijl het onderhoud van de pods verwerkt zit in een full-service onderhoudscontract.

“Werk en hoe het georganiseerd wordt, is aan een enorme evolutie onderhevig”, weet ook co-founder en toekomstdenker Jo Caudron. “Heel wat werkgevers zetten in op een hybride werkbeleid of telewerk, maar dat wil niet zeggen dat werknemers thuis of op locatie ook meteen goed ondersteund worden. Met Annie Where bieden we een concrete oplossing die work from anywhere onmiddellijk op een comfortabele manier mogelijk maakt.”

Met Annie Where bieden we een concrete oplossing die work from anywhere onmiddellijk op een comfortabele manier mogelijk maakt

Het modulaire aspect sluit perfect aan op de flexibiliteit die werkgevers zoeken. “Veel bedrijven zijn bovendien op zoek naar een slimme tegenhanger van het landschapskantoor”, weet David Bintein, “een kleine, afgesloten werkplek waar werknemers vanop afstand met elkaar kunnen samenwerken. Met onze office pods spelen we daar op in.”

“Dankzij hun unieke setup zijn onze pods bovendien snel gemonteerd en passen alle onderdelen door de deur. Bedrijven kunnen dus eenvoudig schalen: we kunnen snel extra pods installeren of units die niet meer nodig zijn weer ophalen. Overigens houden we de value chain van onze pods zo dichtbij mogelijk – van productie en assemblage tot de sourcing van materialen.”

Eind maart wordt een eerste reeks van 15 office pods getest bij klanten en partners. Daarna worden ze een laatste keer gefinetuned en gaan ze in serieproductie. De eerste commerciële Annie Where office pod zal beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2022.