De Oekraïnse Belg Yaremma Vengrynovych blijft niet bij de pakken neerzitten rond de situatie in zijn thuisland: als student handelsingenieur de top van de Belgische businesswereld samenbrengen om Oekraïne te steunen. Heel concreet wil hij op 17 juni in de Antwerpse Handelsbeurs de Oekraïens getinte benefietavond Let’s Connect For Ukraine organiseren en zo de aandacht voor de situatie weer laten opflakkeren, want hulp blijft broodnodig.

Yaremma schrijft zijn thesis intussen ook over hoe dergelijke sociaal-ondernemende initiatieven tijdens de oorlog opgeschaald kunnen worden om een nog grotere impact te hebben.

De student is niet aan zijn proefstuk toe als het op vrijwilligerswerk aankomt. “Vorig jaar fietste ik vanuit België tot in Oekraïne om geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen Oekraïne”, vertelt hij. “In september stond ik nog op enkele honderden meters van de toenmalige frontlinie, waar nog dagelijks gevochten werd. Ik zag in welke omstandigheden kinderen daar opgroeien. We kunnen ons dat hier niet inbeelden.”