Het Oost-Vlaamse bouwbedrijf Camino, vooral bekend van dochteronderneming Durabrik, is een partnership aangegaan met Special Olympics Belgium. Hiermee wilde de bouwgroep verder inzetten op de inclusie van mensen met een mentale of fysieke beperking in de samenleving. Het partnership duurt minstens een jaar en zal dus ook de Special Olympics van 2023 omvatten.

“Mensen met een beperking worden nog steeds te vaak in hokjes geplaatst en wij willen hier zo veel mogelijk verandering in brengen”, aldus Joost Callens, CEO van Camino. “Via deze samenwerking willen we mensen met een beperking een stem geven en verder inzetten in ons engagement rond inclusie. Volgens Special Olympics heeft iedereen een talent, dat is een boodschap waar wij ook sterk in geloven en die wij ook verder willen uitdragen.”

“Mensen met een beperking moeten een plaats krijgen binnen de maatschappij en dat kan alleen als er genoeg over gesproken wordt en als er steun is vanuit organisaties die die boodschap ook ondersteunen en uitdragen”, besluit An Caers, CEO van Special Olympics Belgium.