In het nieuwe Climate Tech Scale Programma van PwC België worden tien Europese start-ups, actief in Climate Tech, gedurende twaalf weken begeleid. De Belgische start-up TheGreenShot, actief in green management, is bij de geselecteerden.

Het programma helpt start-ups om hun innovaties op het gebied van koolstofreductie te ontwikkelen, op basis van de vaststelling dat de financiering van klimaattechnologie nog niet gaat naar de sectoren met het grootste potentieel voor emissiereductie.

“Het is opmerkelijk dat, ondanks de algemene groei, het aantal vroege durfkapitaal-, seed- en Series A-investeringen in klimaattechnologie sinds 2018 grotendeels is gestagneerd”, aldus Marc Daelman, partner in duurzaamheid. “Hoewel dit deels de volwassenheid van de sector weerspiegelt, wijst het ook op de noodzaak meer start-ups te financieren met het potentieel om climate tech unicorns en gigacorns te worden.”

“Ons doel is een explosie van klimaattechnologie in het mainstream investerings- en bedrijfslandschap, vergelijkbaar met wat er in de afgelopen jaren met AI is gebeurd”, besluit Griet Helsen, partner voor het Scale-programma.