Founder Jonathan Berte en nieuwe CEO Thomas Van den Driessche

Thomas Van den Driessche, voormalig CEO van satellietcommunicatiebedrijf Newtec, volgt Robovision-founder Jonathan Berte op als CEO. Die laatste neemt de plaats van Van den Driessche in als voorzitter van de raad van bestuur van Robovision en zal zich focussen op het aantrekken van investeerders, het afsluiten van strategische partnerships en het sturen van de wereldwijde expansie van het bedrijf.

Robovision, het bekroonde Belgisch techbedrijf gespecialiseerd in AI-gedreven computer vision-oplossingen, heeft ambitieuze groeiplannen en wil vooral inspelen op de groeiende wereldwijde uitdaging om de opbrengst te verbeteren in sectoren die fundamenteel zijn voor de samenleving, zoals landbouw, voeding en industrie.

“We zien een duidelijke maturiteit en dringende vraag naar slimme, efficiënte en duurzame AI-technologieën”, aldus Van den Driessche. “Altijd met de achterliggende eis voor een platform dat operationele downtime vermijdt en de uitrol versnelt. De technologie komt dus in een nieuwe fase. Het tijdperk van 'proof of concepts' is voorbij.”

“Als groeibedrijf is het altijd onze strategie geweest om de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment”, vult Jonathan Berte aan. “De aanstelling van Thomas als CEO is een mijlpaal in de internationale groei van Robovision. Met zijn ruime ervaring en expertise in het schalen van techbedrijven is hij de perfecte leider om ons bedrijf naar de volgende fase te loodsen.”