Alicia-founders Richard Arnold en Marijn Moerman

Alicia, een Rotterdamse insurtech start-up gespecialiseerd in embedded insurance, heeft in een zaaikapitaalronde zeven miljoen euro opgehaald bij onder meer Volta Ventures, Randstad Innovation Fund en Achmea Innovation Fund.

Met dat groeigeld wil Alicia in 2023 de kaap van één miljoen verzekerde freelancers in Europa ronden. Vandaag is de verzekeringsoplossing beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Alicia passeert voor het einde van dit jaar de 100.000 verzekerde freelancers.

“Naast groeikapitaal en strategisch toegevoegde waarde waren we op zoek naar een persoonlijke klik en een gedeelde visie op de toekomst van Alicia”, aldus Marijn Moerman, CEO en co-founder van Alicia. “Met de funding rolt Alicia in 2023 de embedded verzekeringsoplossingen in verschillende Europese landen uit, breiden we het productportfolio uit en gaan we gestaag door met de ontwikkeling van ons tech platform.”

“We zijn trots op deze mooie groep van investeerders die ons in het huidige investeringsklimaat vertrouwen geeft in het waarmaken van onze ambitie: aan het eind van het volgende jaar 1 miljoen freelancers verzekerd hebben”, besluit Moerman.