Telecomoperator Citymesh, deel van de Limburgse IT-groep Cegeka, heeft samen met stad Genk safety drones ontwikkeld die dankzij hun beeldtechnologie, software en dankzij een mobiel privaat netwerk beelden kunnen maken tijdens de eerste minuten van levensbedreigende situaties.

Die drones zullen de hulpdiensten toelaten sneller en efficiënter informatie te verzamelen bij incidenten. Het project wordt gefinancierd door S-Lim, dat Limburgse gemeenten verenigt om de regio te laten uitgroeien tot een smart region.

“We zijn zeer enthousiast om dit project samen met stad Genk en de hulpdiensten uit de regio te kunnen realiseren”, aldus Mitch De Geest, CEO van Citymesh. “Het project is een unieke combinatie van technologieën die de toekomst van onze maatschappij vorm zullen geven. Door drones, AI en private netwerken met elkaar te combineren kunnen we de hulpdiensten unieke inzichten geven zonder dat hiervoor extra personeel noodzakelijk is. Dit is een belangrijke eerste stap die ongetwijfeld een vervolg zal kennen.”