Pieterjan Bouten en Hendrik Isebaert

Nu verkoopsoftware-specialist Showpad zijn beste jaar ooit heeft afgewerkt, ruilt co-founder Pieterjan Bouten na meer dan 10 jaar zijn functie van CEO van in voor die van uitvoerend voorzitter. Hij geeft in maart 2022 de fakkel door aan Hendrik Isebaert, die tot op vandaag Chief Operating Officer van Showpad is.

“Hendrik Isebaert ging zes jaar geleden bij Showpad aan de slag en vervulde er verschillende leidersfuncties, onder meer als COO”, aldus Pieterjan Bouten die samen met Louis Jonckheere aan de wieg stond van de Gentse scale-up die in 2011 het levenslicht zag. “Bij Showpad hebben we de gewoonte om regelmatig leiders van binnenuit te promoveren.”

Zelf zal ik me voortaan focussen op de strategische toekomst van het bedrijf op de lange termijn. Want Showpad staat nog maar aan het begin van zijn verhaal

Hendrik speelde een cruciale rol in ons groei- en succesverhaal, waardoor ik ervan overtuigd ben dat hij ook de komende tien jaar onze organisatie naar succes zal leiden. Het overdragen van mijn functie als CEO zie ik als een deel van een organisch proces.”

“Zelf zal ik me voortaan focussen op de strategische toekomst van het bedrijf op de lange termijn. Want Showpad staat nog maar aan het begin van zijn verhaal.”

Het Gentse SaaS-bedrijf wordt getipt als de volgende Belgische unicorn. Voorlopig is die eer enkel weggelegd voor Collibra, Team.blue, Odoo en sinds deze week ook voor de stadsgenoten van Deliverect.