Wouter Haan, CEO van Drukland.be

Online drukkerij Drukland.be heeft in Brugge zijn eerste fysieke winkel geopend. Die komt op de locatie waar tot voor kort Flyer gevestigd was, de drukkerij die eerder dit jaar failliet ging en door Drukland.be werd overgenomen. Vanuit Brugge wil het van oorsprong Nederlandse bedrijf heel België veroveren en zijn jaaromzet in ons land verdubbelen van 7,5 naar 15 miljoen euro.

“Sinds we een jaar geleden een Belgische klantendienst opstartten, is Drukland.be gegroeid als kool”, vertelt CEO Wouter Haan. “Onze omzet ging meer dan een derde hoger en het aantal nieuwe klanten neemt met honderd per dag toe. Maar onze ambities reiken verder.”

“De trends zijn in België anders dan in Nederland”, gaat hij verder. “Belgen kopen bijvoorbeeld meer spandoeken en rollup banners dan Nederlanders. En ze willen hun bestelling vaak sneller in huis hebben. Met onze Drukland Store zullen we nog beter de vinger aan de pols houden van wat de Belg wil. Dat klanten vanaf nu altijd fysiek in onze winkel kunnen langslopen, is een enorm voordeel.”