De Finse softwaremaker Happeo, dat een ‘virtueel hoofdkantoor’ ontwikkelt waarin informatie en kennis intern wordt gecentraliseerd, heeft 25 miljoen euro opgehaald in een serie-B financieringsronde, geleid door het Nederlandse Endeit Capital. Later sloot het Smartfin, het Belgische fonds rond fintechpionier Jurgen Ingels, als co-leider aan, gevolgd door Evli Growth partners. Ook bestaande investeerders INKEF Capital, Maki.vc en Vendep Capital deden opnieuw hun duit in het zakje.

Het sociaal intranetplatform zal het groeikapitaal gebruiken voor de verdere ontwikkeling van zijn product- en development teams en om de groei in zowel Europa als Noord-Amerika te versnellen.

“In dit tijdperk van hybride en remote werken, zijn de tools van Happeo meer dan ooit nodig”, aldus Jelle-Jan Bruinsma, Partner bij Endeit Capital. “Bedrijven hebben een dringende behoefte om hun interne communicatie te vereenvoudigen, en we hebben gezien dat bedrijven die dit goed doen beter presteren op de lange termijn.”