Het Kortrijkse GeoDynamics, dat software ontwikkelt om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen of mobiele medewerkers, komt met één centraal platform voor alle documenten rond wettelijke verplichtingen voor werfbetrokkenen. Dat platform werd ontwikkeld met behulp van machine learning en genereert een overzicht van verplichte documenten.

“Wanneer werknemers een werf betreden, kunnen ze zich zeer eenvoudig aanmelden dankzij ons systeem”, aldus Stijn Stragier, co-founder en managing partner van GeoDynamics. “Toch brachten de variabelen op het terrein soms moeilijkheden. Na nauw overleg met de klanten, en door gebruik van machine learning komen we nu met een centraal platform dat efficiënte uitwisseling tussen aannemers mogelijk maakt.”

“Door machine learning en nauw overleg met onze klanten kan onze software steeds beter inspelen op de wensen van de sector”, gaat hij verder. “We kunnen daarom met trots een allround systeem presenteren dat doormiddel van slimme uitwisseling van verplichte documenten de hoofdaannemers heel wat administratieve zorgen bespaart. GeoDynamics blijft zo verder sleutelen aan een volledig geautomatiseerd administratief beheer in de bouw.