Roel Vandenbulcke, founder en CEO van Hysopt

De Antwerpse scale-up Hysopt, die met het gelijknamige softwareplatform een unieke technologie biedt voor geoptimaliseerd design van HVAC-installaties, heeft een succesvolle kapitaalverhoging van 5,3 miljoen euro afgerond.

Het kapitaal zal vooral worden ingezet voor de uitrol van het partnerkanaal en verdere internationalisering. 4,5 miljoen euro kwam van Junction Growth Investors, SPDG en Rise Proptech Fund, de rest van bestaande aandeelhouders als Qbic.

“Waar men vijf jaar geleden nog niet wakker lag van de energiefactuur of de CO2-uitstoot, denken de meeste bedrijven en gebouweigenaars nu wel anders”, aldus Roel Vandenbulcke, founder en CEO van Hysopt. “Met onze software spelen we in op beide aspecten, net als op op de toenemende digitalisatie van de architectuur en de ingenieurs- en bouwsector.”

“Als je weet dat 40 procent van het Europese energieverbruik kan worden toegeschreven aan gebouwen, is de potentiële impact van deze technologie enorm”, aldus Pieter-Jan Mermans, partner van investeringsfonds Junction. “Wij zijn dan ook gedreven om Hysopt te helpen groeien, zodat het nog sneller stappen kan zetten in zijn bijdrage aan een duurzame energietransitie.”