Het Antwerpse matchmaking platform Artisan laat zelfstandigen, start-ups en kmo’s opdrachten uitbesteden aan studenten uit creatieve studierichtingen. Op enkele weken tijd heeft de start-up al meer dan 6 partnerschappen in de creatieve sector afgesloten, en meer dan 30 creatieve studenten gevonden die hun diensten aanbieden op het platform.

Dankzij Artisan kunnen studenten hun portfolio uitbreiden en soft skills ontwikkelen als klantcontact, ondernemerschap en projectmanagement.

“Kleinere bedrijven hebben vaak niet de middelen om met grote agencies of professionele freelancers te werken voor creatieve opdrachten”, aldus Thomas De Clerck, oprichter van Artisan. “Artisan lanceert een betaalbare en gebruiksvriendelijke manier om met creatieve talenten samen te werken, op korte of lange termijn. Onze focus ligt op samenwerkingen tussen bedrijven en studenten, maar ook particulieren zullen het platform kunnen gebruiken.”

Onze missie is om van de creatieve sector een meer werkzekere sector te maken zodat creatieve studenten hun hart kunnen volgen en kiezen voor hun passie”, besluit de founder.