AXI, specialist in casemanagement-, financiële- en aankoopsoftware, krijgt met Strada Partners een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Na de overname van Toba HR Solutions is AXI de tweede software-investering van Strada in twee maanden tijd. Dat wil vooral inzetten op de groei van AXI’s softwareproducten en clouddiensten.

“AXI zet jaar na jaar gezonde groei neer, maar onze ambitie blijft groot,” aldus CEO Paul Peeters. “We willen doorgroeien naar nieuwe markten en ons productgamma blijven aanscherpen. Bij Strada vinden we een dynamisch team dat niet alleen een sterk trackrecord heeft in software, maar ook internationale buy & build ervaring.”

“AXI realiseert vandaag al twee derde van zijn toegevoegde waarde met eigen softwareproducten voor grote spelers in de zorg, retail, industrie en overheid”, vult Matthias Vandepitte, managing partner bij Strada, aan. “Naast autonome groei gaan we actief op zoek naar overnamekandidaten in West-Europa om AXI’s marktpositie verder te verstevigen en de software portfolio verder uit te breiden.”