Met een nieuw concept - Crypto Art Expo gedoopt - wil het Gentse jongerenbureau Trendwolves, het grote publiek laten kennismaken met cryptokunst Dat doet het door cryptokunst te exposeren in publieke ruimtes via digitale schermen. Daarnaast willen de initiatiefnemers, met de steun van Art United, jonge kunstenaars wegwijs maken in de cryptowereld door hen te leren hoe ze van hun werk een NFT kunnen maken en zo waarde kunnen creëren.

“Creativiteit is altijd al een belangrijke aspiratie geweest binnen jongerencultuur, alleen wordt die aspiratie vandaag steeds meer door technologie aangedreven”, aldus Maarten Leyts , oprichter van Trendwolves. “Dat merk je aan hoe jongeren creatief hun identiteit vormgeven binnen sociale netwerken maar ook in hoe ze popcultuur, kunst en technologie laten versmelten.”

Aan de 2021 editie namen 11 jonge kunstenaars deel. Net voor het kerstverlof leerden zij tijdens een doorgedreven NFT-opleiding hoe ze hun werk konden minten. Die werken zijn nog tot eind januari te bewonderen op 22 digitale schermen van Lijncom in de Antwerpse premotro, wat een netwerk van tramtunnels is.