De Belgische start-up Qviro, die met een intelligent zoekplatform industriële gebruikers onderbouwde aankoopbeslissingen helpt nemen, heeft 1 miljoen euro groeikapitaal opgehaald. Dit bij de investeringsfondsen LRM, Industrya en imec.istart. Met het geld wil Qviro zijn industriële technologie wereldwijd verder uitrollen.

Qviro kreeg eerder al financiële steun van onder meer Vlerick Business School Entrepreneurship Fund, Vlaio en Digital Attraxion.

“We zijn wereldwijd het eerste bedrijf dat reviews verzamelt voor de aankoop en verkoop van industriële automatiseringstechnologie”, aldus co-founder Jorg Hendrikx. “Die reviews maken het niet alleen mogelijk om een goede keuze te maken voor een aankoper, ze vormen ook een bron van marktinzichten. Die data en inzichten verkopen we aan grote industriële bedrijven.”

“LRM zoekt als investeringsmaatschappij al jaren actief naar bedrijven die inspelen op Industrie 4.0”, vult Tom Vanham, algemeen directeur bij LRM, aan. “Het intelligente businessmodel van Qviro verlegt alle bestaande grenzen en speelt perfect in op de trend van user reviews waarbij aankopers terugvallen op online gebruikservaringen. In combinatie met het gedreven managementteam, hun traject bij imec.istart en het vertrouwen van Industrya, geloven we enorm in de verdere groei van Qviro.”