Start-ups Foodprepper (voedingsexpert) en Figur (expert in vrouwelijke gezondheid) hebben hun expertise gebundeld en bedachten samen de Maternity Foodbox, die vanaf 13 februari in Vlaanderen wordt verdeeld. Hiermee willen ze kersverse gezinnen na de bevalling van verse en gezonde, aan huis geleverde maaltijden voorzien. De box bevat ook een informatieboekje met allerlei tips, weetjes en oefeningen rond postnataal herstel.

Figur, een start-up die zich focust op gezondheid van vrouwen en dus ook op zwangere en pas bevallen vrouwen, stelde vast dat er grote nood was aan gezonde en gemakkelijke maaltijden na de bevalling. Dit bracht hen op het idee een gezonde foodbox te lanceren, waarop ze zochten naar partner om die mee te realiseren. Foodprepper dus, dat overigens begeleid wordt door accelerator Start it @KBC.

“We weten maar al te goed hoe moeilijk het is om én gezond te eten, én aan je carrière te werken, én dan ook nog eens te sporten en tijd te maken voor vrienden”, aldus Tessa van Meerten van Foodprepper. “Voor kersverse ouders is deze hectiek net hetzelfde. Het creëren van een foodbox voor deze specifieke doelgroep is daarom een logische volgende stap voor ons.