Hans Leybaert, founder en CEO Unifiedpost Group

Unifiedpost Group kondigt vandaag aan dat Alychlo haar participatie heeft opgetrokken tot 11,93% van de aandelen. Op 11 juli jongstleden overschreed Alychlo de 10%-drempel en bezat het investeringsvehikel van Marc Coucke 4.120.282 aandelen (11,93%) waarmee die laatste meteen ook grootste aandeelhouder van Unifiedpost Group wordt.

CEO Hans Leybaert die het beursgenoteerde Belgische fintechbedrijf in 2001 uit de grond stampte, behoudt met zijn eigen investeringsvehikel Sofias 11,3% van de aandelen. Ook Nationale Nederlanden, PE Group, PMV en FPIM behoren tot de referentie-aandeelhouders van Unifiedpost Group.

“We zijn opgetogen Alychlo te mogen verwelkomen als nieuwe referentie-aandeelhouder”, reageert topman Hans Leybaert. “Het is een sterke bevestiging dat deze lokaal verankerde family office gelooft in ons toekomstgericht productaanbod en ons ondersteunt bij het verder schrijven van Unifiedpost’s lange termijn groeiverhaal.” 

Unifiedpost ontwikkelt en beheert een 100% cloud-platform voor administratieve en financiële diensten die kmo’s toelaat om facturen en bijbehorende betalingen en administratie automatisch te verwerken. Sinds de oprichting in 2001 is het fintechbedrijf aanzienlijk gegroeid, en heeft het- via tal van overnames - intussen vestigingen in 32 landen.