Peak heeft een vijfde seed fonds aangekondigd, goed voor 150 miljoen euro en gericht op snelgroeiende Europese SaaS-, marktplaats- en platformbedrijven. Meer dan 50 procent van het nieuwe fonds wordt gefinancierd door Europese ondernemers. Intussen zijn de eerste drie investeringen uit het nieuwe fonds afgerond, met als ambitie om in ongeveer 50 bedrijven te investeren, met initiële bedragen tussen 250.000 en 4 miljoen euro per bedrijf.

“We hebben door de jaren heen geïnvesteerd in goede en mindere economische tijden en hebben dus veel varianten van het ‘nieuwe normaal’ meegemaakt”, aldus co-founder en managing partner Johan van Mil. “In dit veranderende landschap, bleven we altijd trouw aan onze principes: investeren in gedreven oprichters die grote problemen oplossen op een schaalbare manier.”

“Ik ben er bijzonder trots op dat ondernemers blijven doorinvesteren in ons nieuwe fonds”, vult managing partner Stefan Bary aan. “Vooral dat veel van de oprichters, waar we met onze eerdere fondsen in hebben geïnvesteerd, nu in ons nieuwe fonds participeren.”

“Toen Peak in 2007 begon te investeren, werd 6,5 miljard euro per jaar geïnvesteerd in Europese ondernemers”, besluit partner David Zwagemaker. “Vorig jaar was dit 138 miljard euro. Wij zijn trots om bij te dragen aan het succes van Europa.”