Founder en bestuurder van E-Luse Tim Vancouillie

Het Waregemse adviesbureau E-Luse, het eerste en enige klimaatpositieve adviesbureau in Vlaanderen, lanceert een ‘duurzaamheidsradar’. Die workshop van een halve dag reikt bedrijven praktische handvaten aan om hun duurzame doelstellingen te bereiken. De duurzaamheidsradar is een ontwikkeling van E-Luse op basis van eigen ervaringen en na verschillende interviews met bedrijven. Daaruit bleek dat het voor kleinere bedrijven absoluut niet evident is om met duurzaamheid van start te gaan.

“Er zijn al enkele mooie alternatieven, zoals het Charter Duurzaam Ondernemen van VOKA of B-Corp”, vertelt founder en bestuurder Tim Vancouillie, “maar dit vraagt al een serieus engagement en je hebt er als bedrijf best al een bepaalde schaalgrootte voor. Met ons eigen ontwikkeld beoordelingskader reiken we bedrijven concrete handvaten aan om op een haalbare en pragmatische manier duurzame veranderingen teweeg te brengen.”

Met de workshop willen we deze bedrijven in de startblokken zetten van verandering en een duwtje in de rug geven om samen een bijdrage te leveren aan een betere wereld”, besluit hij.