Kenneth Willems, co-founder van V-Rooms

De Belgische start-up V-Rooms, begeleid door Start it @KBC, wil de manier waarop bouwprojectteams vergaderen en samenwerken optimaliseren, en meteen ook helpen hun CO2-voetafdruk te verminderen. Medewerkers van bouwprojecten reizen namelijk vaak de wereld rond om plannen te bespreken of bouwsites te bezoeken. Deze manier is duur, tijdrovend en niet-duurzaam, waardoor projecten vertraging oplopen.

Dankzij V-Rooms moeten de betrokken partijen niet langer op locatie aanwezig zijn voor vergaderingen en workshops, maar kunnen ze elkaar in de virtuele realiteit ontmoeten en alle projectdocumentatie in 3D bekijken.

“In de hybride werkomgeving van vandaag hebben ingenieurs nood aan de beleving om samen te zitten met andere partijen en de projectplannen op tafel te leggen”, aldus Kenneth Willems, co-founder van V-Rooms. “Deze ervaring is essentieel om het beste resultaat te bekomen. V-Rooms brengt deze ervaring terug, zonder dat projectteams daarvoor hoeven te reizen.”

Met onze eerste set producten willen we een product-market-fit testen voor onze aankomende all-in-one platformen. V-Rooms is enorm gebruiksvriendelijk. Je hoeft geen software te downloaden, geen VR-hardware aan te kopen of trainingen te volgen.”