DAIRE-zaakvoerder Toby Nguyen (© LinkedIn)

Het Vlaams-Brabantse DAIRE bouwt met ‘DaireLand’ het allereerste Belgische virtuele shoppingcenter in ons land, dat op 1 september de virtuele deuren opent. Hiermee zet de tech start-up uitdrukkelijk in op het metaverse.

“Shoppen, bankieren, meetings bijwonen... Privé- en professionele activiteiten gebeuren steeds meer online”, aldus Toby Nguyen, zaakvoerder van DAIRE. “De mogelijkheden zijn legio, alleen wordt de gebruikerservaring steeds belangrijker. DAIRE ziet als tech bedrijf de mogelijkheden om de kloof tussen wat in de fysieke wereld kan en wat er virtueel mogelijk is, zo goed mogelijk te dichten.”

Ook virtueel shoppen zal volgens DAIRE in de toekomst een zeer belangrijke rol spelen, met grote merken als H&M en Nike die nu al volop aan een virtuele versie van hun winkel bouwen. “Als we meer virtuele winkels krijgen én we willen de shopping-beleving zo realistisch mogelijk, dan is een platform waarbij we het grote aanbod samenbrengen een logische stap om de retailsector te versterken en te promoten”, besluit Nguyen.

De retailsector, merken en winkelketens kunnen vanaf nu, net als in de fysieke wereld, een pand reserveren en hun winkel beginnen inrichten.