Botalys, dat opereert vanuit het Waalse Ghislenghien, produceert via hydrocultuur ginsengwortel, de bekendste farmaceutische plant uit de traditionele Aziatische geneeskundige. Het bedrijf heeft nu 6,6 miljoen euro opgehaald om zijn industriële ontwikkeling te versnellen.

Het kapitaal kwam onder meer van ALIAD, het durfkapitaalfonds van het Franse Air Liquide, en het Europese kapitaalfonds Yield Lab Europe, dat focust op landbouwtechnologie.

Heel concreet wil Botalys dankzij dit verse kapitaal de grootste verticale boerderij van België worden. Daarnaast zal het kapitaal worden ingezet om verdere stappen te zetten op de Amerikaanse en Aziatische markt, en om het R&D-centrum verder uit te bouwen. Sinds de oprichting in 2011 wist de start-up al zo’n 15 miljoen euro op te halen.

Deze fondsenwerving zal niet alleen een belangrijke groeimotor zijn, maar ook samenwerkingsmogelijkheden bieden met Seppic, de dochteronderneming van Air Liquide die een wereldspeler is in de ontwikkeling, productie en marketing van unieke ingrediënten voor de cosmetische, nutraceutische, farmaceutische, veterinaire en industriële sector”, aldus Botalys.