Totemus, een mobiele app waarmee gebruikers erfgoed kunnen ontdekken via een netwerk van ludieke speurtochten, is al twee jaar actief in Wallonië en Brussel en zet nu de stap naar Vlaanderen. Bedoeling is om ook hier regio’s via gamification om te toveren in ludieke speelterreinen die voor iedereen toegankelijk zijn en zo het lokale toeristische ecosysteem stimuleren.

Sinds de lancering in 2020 zijn er al meer dan 100 speurtochten beschikbaar in de app, die door meer dan 235.000 bezoekers wordt bezocht. Totemus krijgt overigens steun van Start it @KBC, de grootste start-up accelerator van het land.

“Onze innovatieve digitale oplossingen zijn ontwikkeld in samenwerking met belanghebbenden op vlak van toerisme en onderwijs en bieden een innovatieve digitale oplossing om ons rijke erfgoed te promoten”, aldus Benjamin Pirson, founder van Totemus. “De applicatie verbindt gebieden met een grote gemeenschap van gebruikers. Via het platform biedt Totemus de mogelijkheid het digitale veld te betreden zonder te moeten investeren in de kostbare ontwikkeling van een volwaardige app.