Vlnr: Pieter Goevaers, Dieter Aelvoet & Willem De Pesseroey

De familiale investeringsgroep aim.group, die acquisities van succesvolle Vlaamse familiebedrijven beoogt, heeft in tandem met Willem De Pesseroey, voormalig Operations Director bij Katoen Natie, het logistieke bedrijf VM Logistics overgenomen.

VM Logistics werd 20 jaar geleden opgericht door Bert van Meel. Hij had daarmee al een vooruitziende blik om te starten in de groeimarkt van circulaire logistiek. Gespecialiseerd in opslag en overslag van herbruikbare goederen, zorgt de logistieke speler uit Hoogstraten ervoor dat goederen uit nevenstromen een tweede leven krijgen door recyclage tot grondstof opnieuw mogelijk te maken.

Vijftien jaar later, in 2016, werd het bedrijf overgenomen en sindsdien ook geleid door ondernemer Pieter Goevaers. Die geeft nu de fakkel door aan Willem De Pesseroey, een voormalige jurist uit Gent die de voorbije jaren zijn strepen verdiende bij Katoen Natie en nu als nieuwe (mede)eigenaar van VM Logistics zijn grote ondernemersdroom in vervulling ziet gaan.

“Na een zeer leerrijk en uitdagend decennium bij Katoen Natie, zowel in Antwerpen als in Houston, was de tijd rijp om zelf te gaan ondernemen”, vertelt De Pesseroey. “In aim.group vond ik de geschikte partner. Na een zoektocht van twee jaar vonden we met VM Logistics de perfecte match. Terwijl aim.group de deal op het spoor kwam en vorm gaf, kon ik vanuit mijn operationele ervaring mee adviseren.”

Voor de andere eigenaar, aim.group is dit al de derde overname in amper zes maanden tijd, de zesde acquisitie in totaal. De familiale investeringsgroep biedt werkgelegenheid aan zo’n 230 medewerkers en realiseert een jaaromzet van 50 miljoen euro.

Andere bedrijven in het portfolio van aim.group zijn DD Engineering (multidisciplinair ingenieursbureau), Vandapower & Torberry Connectors (distributie van batterij componenten), ESTEE Coating Solutions (ontwerp en installatie van poederlaklijnen), BRIXadvice (logistiek adviesbureau) en Epyc (e-learning op maat).